ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΙΡΣΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ

//ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΙΡΣΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΙΡΣΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ

Οι κιρσοί είναι μόνιμη παθολογική διαστολή των επιφανειακών φλεβών των κάτω άκρων, υπάρχει βαλβιδική δυσλειτουργία που εκδηλώνεται με παλινδρόμηση του αίματος σε όρθια στάση, που αντί να επιστρέψει στην καρδιά, λιμνάζει σε αυτές τις παθολογικές φλέβες. Κίνδυνοι της παρουσίας των κιρσών των κάτω άκρων είναι η θρόμβωση, η αιμορραγία και η χρόνια φλεβική ανεπάρκεια.

ΜΕΘΟΔΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

  1. Η χειρουργική αφαίρεση της παθολογικής σαφηνούς φλέβας (Τεχνική Stripping)
  2. Ενδοαυλική θεραπεία με ραδιοσυχνότητα ή Laser, δηλαδή ενδοαγγειακή εξάλειψη της παθολογικής σαφηνούς βλέφας.

Στην πρώτη τεχνική εισάγεται ένας καθετήρας στην σαφηνή φλέβα (Stripping)  από δύο μικρές τομές και αφαιρείται η παθολογική φλέβα, συγχρόνως γίνεται και απολίνωση των υπολοίπων εμφανών κιρσών. Η τεχνική δίνει άριστα αποτελέσματα με ελάχιστα τραύματα στούς ιστούς και λίγες μετεγχειρητικές εκχυμώσεις.

Στη δεύτερη τεχνική εισάγεται διαδερμικά ένας καθετήρας στη φλέβα, ο οποίος απελευθερώνει ενέργεια και προκαλεί θερμική καταστροφή καθώς και ινώδη συστολή της φλέβας με σταδιακή μείωση της διαμέτρου μέχρι την πλήρη απορρόφηση αυτής από τον οργανισμό. Ο ελάχιστα επεμβατικός χαρακτήρας επιτρέπει στούς ασθενείς τη γρήγορη επιστροφή στα καθημερινά καθήκοντα τους.

2016-07-26T15:03:34+00:00 Υπηρεσίες|